Почивки в Турция с автобус

Комбинирана програма Бодрум от Варна и 4 нощувки круиз гръцки острови
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки

Транспорт: Самолет

Дати на отпътуване:


цена от: 698 €

Програма
Описание:
Маршрут на круиза: Бодрум - Миконос - Санторини - Родос - Бодрум
Кораб Blue Sapphire: реновиран 2021 г.; 12 етажа, 200 м. дължина, 28,5 м.ширина, 3 ресторанта, 4 бара, казино, мини клуб за деца, СПА център, закрит басейн, фитнес, 4 джакузита, сауна, парна баня, тенис на маса, библиотека, стая за настолни игри, кино на открито, магазини, медицински център.

 Детайлна информация за Selectum Blu Cruises Blue Sapphire
  Разположение на каютите

Изисквания за пътуващите по комбинираната програма „Бодрум и гръцки острови“. Последна актуализация на 03.06.2022.
1. Туристите пътуващи с круизната програма до гръцките острови НЕ ТРЯБВА да имат печат в международния си паспорт от СЕВЕРЕН КИПЪР.
2.       За ваксинирани туристи - сертификат за 2 дози ваксини, издаден не по-рано от 120 дни /6 месеца/ от датата на пътуване или сертификат за поставена 3-та бустерна доза.
3.       За неваксинирани туристи - негативен резултат от бърз антигенен тест, който ще бъде направен на круизния кораб – безплатно.

Описание / Транспорт:
ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ
Заминаване  VBB6006       13:50 Варна - 15:10 Бодрум
Връщане       VBB6005      11:30 Бодрум - 12:50 Варна
Тип самолет:                                 MD82
Адрес на авиокомпанията:         гр. София, 1574, бул."Шипченски проход" №63
Авиокомпания:                             ALK Airlines

  • Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
  • Tрансферът е с продължителност около 30 минути до 2 часа в посока, в зависимост от местоположението на хотела.

 

Описание / допълнителни услуги:
Допълнителни пакети „Напитки“ на борда на круиза:

  • ПАКЕТ РАДОСТ - Joy Package - 20 евро на ден/човек

Пакети трябва да бъдат закупени за всеки гост, отседнал в една и съща кабина. Пакетните продажби не се правят за един човек. Пакетът се определя от специалната карта, предоставена на госта. Не може да се използва от никой друг. 15% такса за обслужване е включена в посочената цена. Пакетните цени са дневни и могат да бъдат закупени за пълна обиколка. Мини бар не е включен в пакета.

  • ЗАБАВЕН ПАКЕТ – Fun Package -  45 евро на човек на ден

45 евро на ден Включва цялото съдържание на Joy Package. BLENDED WHISKY MALT WHISKY IRISH WHISKY BOURBON & RYE WHISKY БИРА КОНЯК & БРЕНДИ ВОДКА РОМ ДЖИН ВИНО/ПЕНЯЩО ВИНО ТЕКИЛА РАКИ/АНАСОВ ВЕРМУТ. Пакети трябва да бъдат закупени за всеки гост, отседнал в една и съща кабина. Пакетните продажби не се правят за един човек. Пакетът се определя от специалната карта, предоставена на госта. Не може да се използва от никой друг. 15% такса за обслужване е включена в посочената цена. Пакетните цени са дневни и могат да бъдат закупени за пълна обиколка. Мини бар не е включен в пакета. Пакетът се продава за +18 години.
Допълнителни екскурзии, които се предлагат на круиза - заплащат се и се заявяват на място на кораба:
1.      Екскурзии на о-в Санторини
Опция 1: Екскурзия Romantic с продължителност 4 часа
Антихинос-Профитис Илас-Село Оиа-Село Фира
Опция 2: Екскурзия Perissa с продължителност 7 часа
Антихинос-Профитис Илас-Село Оиа-Село Фира
 
2.      Екскурзии на о-в Родос - по програмите само за 4 нощувки на круиз!
Опция 1: Обиколка на древния град с продължителност 4 часа
Пристанище Мандраки-М.Т. Хил Смит-Дворецът на Великите Мастори-Античен град
Опция 2: Обиколка на село Линдос  с продължителност 8 часа
               Село Линдос-Плаж-Древен град    

3.      Екскурзии на о-в Миконос
Опция 1: Super Paradise Beach с продължителност 6-8 часа
Опция 2: Elia Beach с продължителност 6 часа
Опция 3: Greek Tavern / Гръцка Таверна с продължителност 4 часа
Нощен тур с вечеря
            Програма:
Ден 1
Бодрум
Отпътуване с чартърен полет Варна - Бодрум. Кацане на летище Бодрум и посрещане от представител на местната фирма партньор. Групов трансфер до хотела. Настаняване в хотел 5* в Бодрум, на All inclusive изхранване, в стандартни стаи. Свободно време. Нощувка.


Ден 2
 КРУИЗ БОДРУМ - МИКОНОС

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до пристанище Bodrum Global Cruise Port Cruise. Регистрация на Purser’s desk - рецепция за посрещане, разположена на една от палубите, която помага на пътниците да получават информация по всички въпроси. При регистрация ще получите вашата лична бордна карта, която ще използвате като лична карта по време на пътуването си. Регистрация на багажа - преди да се отправите към салона за чекиране, ще трябва да оставите багажа си на определеното за целта място на круизния терминал. След като мине задължителната проверка, стюардите ще оставят багажа ви пред каютата. Настаняване.
Отплаване от Бодрум към о. Миконос в 18:00 часа. Свободен ден на круизния кораб. Нощувка.


Ден 3
 МИКОНОС

Закуска. Свободен ден на кораба. Акостиране на о. Миконос в 07:00 часа. Свободно време за посещение на о. Миконос. Връщане на кораба. Отплаване в 02:00 часа през нощта (на следващия ден) към о. Санторини. Нощувка
Когато хората си мислят за райски гръцки острови, Миконос е това, което си представят. Със своите варосани сгради, пясъчни плажове, кристално сини води и 300 слънчеви дни, не е никак изненадващо, че този денонощно купонджийски остров е една от най-популярните дестинации за пътуване в Егейско море. За него се говори, че е образуван от телата на великаните, убити от Херкулес. Вярва се, че името на острова идва от името на местен герой, който се счита, че е потомък на Аполон. Миконос е отличен пример за уникална цикладска архитектура. Гъсто разположените варосани сгради с кубета образуват лабиринт от тесни алеи и улички, а цветовете на голите хълмове, ограждащи белия град, както и синият цвят на морето и небето, създават магическа атмосфера. Вятърните мелници, църквите и историческите забележителности, наред с гостоприемните хора, са причината Миконос да бъде смятан за една от перлите на Егейско море. Елате с нас, за да се насладите на типичната за един гръцки остров атмосфера.Ден 4
САНТОРИНИ
Закуска. Акостиране на о. Санторини в 10:00 часа. Свободно време за посещение и разглеждане на забележителности на остров Санторини. Връщане в кораба. Нощувка. Отплаване в 18:00 часа към о. Родос.
Санторини е рай за всички посетители, комбинация от природна красота, тежка, но невероятна история, запомнящи се залези, кристално чисто море и вкусна кухня. Изживейте магията му с нас. Перлата на Цикладския архипелаг ще Ви плени със своята неземна красота, уникалните гледки, незабравимите залези, невероятната атмосфера и неустоимата си кухня. Катастрофалната му история е една от причините той да е толкова популярен в световен мащаб днес. Активният кратер на вулкана, традиционните селца в бяло и синьо, праисторическият град Акротири, качественото вино и множеството магазини и галерии, са само едно малко допълнение към магията на острова. За всеки е мечта да посети Санторини, а веднъж стъпите ли на острова, няма да искате да си тръгнете!


Ден 5
 РОДОС
Закуска. Акостиране на о. Родос в 08:00 часа. Свободно време за посещение и разглеждане на забележителности на остров Родос. Връщане в кораба. Нощувка.
Отплаване в 22:00 часа към Бодрум.
Ще ви заведем на разходка до един от най-необикновените, популярни и големи острови в Гърция – Родос – перлата на Додеканезките острови и дом на едно от Седемте чудеса на света. Със своите яркозелени хълмове, богати на растителност долини и непрекъсната линия от златни плажове, Родос е наистина благословено място. Добавете комбинацията от космополитни и традиционни градове и селца, както и многобройните културни и археологически обекти, и ще получите идеалната гръцка дестинация. Тук величествено се e извисявала бронзовата статуя на Хелиос, позната като Родоския колос -  едно от Седемте чудеса на античния свят. Плетеницата от калдъръмени улички ще ви отведе до главния площад на Родос – „Платея Ипократос“, където може да изпиете чаша силно гръцко кафе, подсладено с парче локум и да се снимате с папагал пред средновековния фонтан „Кастелания“, традиционното място за срещи в Родос. Можете да се качите на крепостните стени, откъдето се открива невероятна гледка към морето, да си купите картина с маслени бои от местни художници, запечатала романтиката и очарованието на Родос, или да се поразходите боси по пясъка на един от плажовете до Стария град.


Ден 6
Бодрум

Акостиране на пристанище Бодрум в 07:00 часа. Трансфер до хотела в район на Бодрум. Свободен ден и/или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват, заплащат и организират на място от местния представител в Бодрум. Нощувка.


Ден 7
Бодрум

Свободен ден и/или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват, заплащат и организират на място от местния представител в Бодрум.

Ден 8
БОДРУМ
Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Бодрум в обявения час. Полет за Варна.


Маршрут на Selectum Blue Cruise
Основна информация и допълнителни услуги:
Допълнителни пакети „Напитки“ на борда на круиза:

  • ПАКЕТ РАДОСТ - Joy Package - 20 евро на ден/човек

Пакети трябва да бъдат закупени за всеки гост, отседнал в една и съща кабина. Пакетните продажби не се правят за един човек. Пакетът се определя от специалната карта, предоставена на госта. Не може да се използва от никой друг. 15% такса за обслужване е включена в посочената цена. Пакетните цени са дневни и могат да бъдат закупени за пълна обиколка. Мини бар не е включен в пакета.

  • ЗАБАВЕН ПАКЕТ – Fun Package -  45 евро на човек на ден

45 евро на ден Включва цялото съдържание на Joy Package. BLENDED WHISKY MALT WHISKY IRISH WHISKY BOURBON & RYE WHISKY БИРА КОНЯК & БРЕНДИ ВОДКА РОМ ДЖИН ВИНО/ПЕНЯЩО ВИНО ТЕКИЛА РАКИ/АНАСОВ ВЕРМУТ. Пакети трябва да бъдат закупени за всеки гост, отседнал в една и съща кабина. Пакетните продажби не се правят за един човек. Пакетът се определя от специалната карта, предоставена на госта. Не може да се използва от никой друг. 15% такса за обслужване е включена в посочената цена. Пакетните цени са дневни и могат да бъдат закупени за пълна обиколка. Мини бар не е включен в пакета. Пакетът се продава за +18 години.
Допълнителни екскурзии, които се предлагат на круиза - заплащат се и се заявяват на място на кораба:
1.      Екскурзии на о-в Санторини
Опция 1: Екскурзия Romantic с продължителност 4 часа
Антихинос-Профитис Илас-Село Оиа-Село Фира
Опция 2: Екскурзия Perissa с продължителност 7 часа
Антихинос-Профитис Илас-Село Оиа-Село Фира
 
2.      Екскурзии на о-в Родос - по програмите само за 4 нощувки на круиз!
Опция 1: Обиколка на древния град с продължителност 4 часа
Пристанище Мандраки-М.Т. Хил Смит-Дворецът на Великите Мастори-Античен град
Опция 2: Обиколка на село Линдос  с продължителност 8 часа
               Село Линдос-Плаж-Древен град    

3.      Екскурзии на о-в Миконос
Опция 1: Super Paradise Beach с продължителност 6-8 часа
Опция 2: Elia Beach с продължителност 6 часа
Опция 3: Greek Tavern / Гръцка Таверна с продължителност 4 часа
Нощен тур с вечеря
            В цената се включва:
Чартърен полет Варна - Бодрум - Варна с включени летищни такси в размер на 69 евро на човек и багаж до 18 кг. чекиран и до 6 кг. ръчен
4 нощувки на круизен кораб на Full board Plus (закуска, обяд и вечеря + напитки: 2 чаши кафе или чай, 2 чаши вода и безалкохолна напитка, 2 чаши вино или бира - на човек/ден)
3 нощувки на база All inclusive в хотел  Diamond of Bodrum 5 *  (или подобен)  в Бодрум, (в стандартен тип стая с изглед градина)
Всички трансфери по програмата
Пристанищни такси в размер на 150 евро на човек 
Дневни и вечерни развлечения на борда на круизния кораб
Медицинска застраховка на ЗК "ЛЕВ ИНС" с покритие 15 000 евро (за лица до 70 г.) с COVID-19 покритие
Изпращане на летището от представител на TO

В цената не се включва:
Такса гориво (виж забележката по- долу)
Застраховка "Отмяна на пътуване" (виж условията по- долу)
Мед. застраховка с покритие 15 000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 60 лв
Мед. застраховка с покритие 15 000 евро за лица от 79 до 85 г. - доплащане 100 лв
Такса обслужване за персонала на круизния кораб - 5 евро на човек/дете на ден (заплаща се на място)
Интернет пакети на круизния кораб (1 GB=14 евро, 5 часа неограничен - 14 евро)
Допълнителни екскурзии на гръцките острови (закупуват се на борда на круизния кораб)
Напитки на борда на круизния кораб извън включените във Full board пакета
Доплащане за по-висока категория тип стая в хотела в Бодрум
Доплащане за по-висока категория хотел 5* в Бодрум
Изберете хотел по програмата
Мармарис, Турция
от: 533.67 лв.
Мармарис, Турция
от: 549.51 лв.
Мармарис, Турция
от: 553.33 лв.
Мармарис, Турция
от: 588.24 лв.
Мармарис, Турция
от: 608.48 лв.
Мармарис, Турция
от: 638.4 лв.
Мармарис, Турция
от: 643.39 лв.
Мармарис, Турция
от: 653.37 лв.
Мармарис, Турция
от: 666.86 лв.
Мармарис, Турция
от: 691.5 лв.
Мармарис, Турция
от: 700.89 лв.
Мармарис, Турция
от: 703.83 лв.
Мармарис, Турция
от: 713.22 лв.
Мармарис, Турция
от: 713.22 лв.
Мармарис, Турция
от: 714.98 лв.
Мармарис, Турция
от: 721.23 лв.
Мармарис, Турция
от: 722.01 лв.
Мармарис, Турция
от: 726.41 лв.
Мармарис, Турция
от: 739.81 лв.
Мармарис, Турция
от: 758.1 лв.
Мармарис, Турция
от: 798 лв.
Мармарис, Турция
от: 799.47 лв.
Мармарис, Турция
от: 845.23 лв.
Мармарис, Турция
от: 884.84 лв.
Мармарис, Турция
от: 950.85 лв.
Мармарис, Турция
от: 973.73 лв.
Мармарис, Турция
от: 982.53 лв.
Мармарис, Турция
от: 990.36 лв.
Мармарис, Турция
от: 1027.41 лв.
Мармарис, Турция
от: 1051.18 лв.
Мармарис, Турция
от: 1052.94 лв.
Мармарис, Турция
от: 1067.03 лв.
Мармарис, Турция
от: 1067.03 лв.
Мармарис, Турция
от: 1078.17 лв.
Мармарис, Турция
от: 1135.67 лв.
Мармарис, Турция
от: 1188.48 лв.
Мармарис, Турция
от: 1193.76 лв.
Мармарис, Турция
от: 1224.74 лв.
Мармарис, Турция
от: 1236.01 лв.
Мармарис, Турция
от: 1236.88 лв.
Мармарис, Турция
от: 1241.29 лв.
Мармарис, Турция
от: 1266.81 лв.
Мармарис, Турция
от: 1301.72 лв.
Мармарис, Турция
от: 1464.25 лв.
Мармарис, Турция
от: 1533.3 лв.
Мармарис, Турция
от: 1606.83 лв.
Мармарис, Турция
от: 1672.55 лв.