Африкa

Най-доброто от Мадагаскар
Маршрут: София – Истанбул – Антананариво – Андасибе – Морондава – Бело Сур Мер – Антсирабе - Антананриво – Истанбул – София

Продължителност: 12 дни / 9 нощувки

Транспорт: Самолет

Дати на отпътуване:
19.06.2024 г.

цена от: 7800 лв.
Ранно записване до 31.10.2023г.


Намери цена и резервирай
Дата на отпътуване
Брой нощувки
Туристи
Програма
1-ви ден 19.06.2024 София – Истанбул
Полет от София за Истанбул в 21:10ч. Пристига в Истанбул в 22:35ч.

2-ри ден 20.06.2024 Истанбул – Антананариво, о. Мадагаскар
Полет от Истанбул за Антананариво, о. Мадагаскар, в 01:55ч. Транзитен стоп на о. Мавриций. Пристигане в столицата и най-голям град на остров Мадагаскар – Антананариво, в 14:35ч. Среща с представител на местната фирма-партньор и трансфер до хотел Le Bois Vert или подобен за 1 нощувка. Вечеря в хотела. Свободно време. Нощувка.

3-ти ден 21.06.2024 Антананариво – Андасибе (закуска, вечеря)
След закуска групата се отправя на полудневна екскурзия до Национален парк Андасибе на около 150 км на изток от столицата. Той е защитена зона от 155 кв.км. с тропическа гора, в която живее огромно биоразнообразие, включително и много редки и застрашени видове. Съставен е от национален парк Mantadia и резреват Analamazoatra, известен с популацията на най-големия лемур в Мадагаскар – индри-индри. Почти целият парк е от естествени дъждовни гори, които никога не са променяни от човешка ръка.
По път се минава през резервата в Марозево и неговите ферми за развъждане на екзотични насекоми и влечуги. Възможност за разглеждане на опасни крокодили и симпатични лемури в частния резерват Vakona. След екзотичните животни и живописни пейзажи, настаняване за 1 нощувка в хотел Mantadia Lodge в градчето Андасибе. Отсядане в луксозни бунгала с уникална гледка към неземния пейзаж на резервата. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден 22.06.2024 Андасибе - Антананариво (закуска, вечеря)
След закуска полудневно приключение сред дивата природа на Национален парк Андасибе. Гъста дъждовна гора, стена от лиани, мъхове и вековни дървета. И в този ден групата ще има близка среща с уникални животински видове като лемури индри, кафяви лемури, впечатляващи птици, хамелеони и др., както и с емблематичното палмово дърво Ravenea louvelii, което няма да видите никъде другаде на острова. Прекрасно място, което представлява интерес както за малки, така и за големи посетители. Време за обяд. Връщане към най-големия град на остров Мадагаскар. Настаняване отново в хотел Le Bois Vert или подобен. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден 23.06.2024 Антананариво – Морондава (закуска, вечеря)
Закуска. Освобождаване на хотела и придвижване до летище за полет до Морондава – град на делтата на река Морандава, известен с впечатляващата Алея на баобабите. Среща с представител на местната фирма-партньор, трансфер и настаняване в хотел Palissandre Cote Ouest 3* за 2 нощувки. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден 24.06.2024 Морондава – Киринди - Морондава (закуска, вечеря)
След закуска, екскурзия до резервата Киринди /на 70 км, 2 часа път/ - още една от атракциите на остров Мадагаскар. В превод името „Киринди“ означава „гъста гора с диви животни“. Киринди е най-доброто място за наблюдение на ендемичния за Мадагаскар бозайник фоса - хищник, наподобяващ голяма котка с кафява или черна окраска, с дълго и гъвкаво тяло, дълги крака и остри зъби. Резерватът е дом и на седем вида лемури и доста необичайна флора.
Обяд в ресторант Relais du Kirindy /за собствена сметка/. Връщане в Морондава, като по пътя се преминава покрай двата прегърнати баобаби – „влюбените баобаби“, и прословутата Алея на баобабите с едни от най-прекрасните гледки на острова, особено по залез слънце. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден 25.06.2024 Морондава – Бело Сур Мер (закуска, вечеря)
След закуска групата отпътува за тюркоазената идилия на малкото рибарко селище Бело Сур Мер, разположено в голямта лагуна на западния бряг на Мадагаскар /на около 110 км от Морондава/. Прекрасен район, който ни връща назад в миналото на нашите предци, живели просто и щастливо в синхрон с природата и нейните дарове. Известен е също с типичните местни лодки “boutre”, използвани за превоз на стоки по западното крайбрежие на страната.
Време за обяд. След това възможност за посещение на някоя от занаятчийските къщи. Настанява в хотел Ecolodge du Menabe за 1 нощувка. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

8-ми ден 26.06.2024 Бело Сур Мер - Морондава (закуска, вечеря)
След закуска, свободно време. Обяд и отправяне обратно към популярната туристическа дестинация Морондава. Не пропускайте да се насладите на красивите заливи, буйните мангрови гори и великолепните плажове. Настаняване в хотел Palissandre Cote Ouest 3* за още 1 нощувка. Вечеря.

9-ти ден 27.06.2024 Морондава – Антсирабе (закуска, вечеря)
След закуска, отпътуване за индустриалния център Антсирабе, намиращ се на 530 км от Морондава. Първа спирка е най-топлият град в страната Миандривазо, разположен на река Mahajilo. Обяд в ресторант Princesse Tsiribihina /за собствена сметка/, после с нови сили отпътуване към град Антсирабе, известен с термалния си извор и големите фабрики за текстил, храни и напитки. Настаняване в хотел Plumeria за 1 нощувка. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

10-ти ден 28.06.2024 Антсирабе - Антананариво (закуска, вечеря)
След закуска, отпътуване за столицата Антананариво /180 км/, по изключително живописен път, разкриващ прекрасните оризови полета и типичните села на етническата група мерина със специфичните им къщи от червени тухли. Кратка спирка за обяд в ресторант Isurna /за собствена сметка/. При пристигане следобед кратка обиколка на Антананариво, основан в началото на 17 век и населяван основно от мерини (в превод „онези, които живеят в планината“). Градът е разположен на 12 свещени хълма на височина от 1200 м. Накрая посещение на пазара за ръчни изделия Digue.
Настаняване в хотел Le Bois Vert или подобен за още 1 нощувка. Вечеря. Нощувка.

11-ти ден 29.06.2024 Антананариво – Истанбул (закуска)
Закуска. Свободно време. По обяд трансфер до летището за полет до Истанбул в 15:55ч. Пристигане в Истанбул в 04:50ч.

12-ти ден 30.06.2024 Истанбул - София
Рано сутринта отпътуване от Истанбул за София с полет в 07:25ч. Пристигане на летище София в 08:35ч.

-Ранно записване до 31.10.2023г.
Дата База Възрастен в двойна стая Единична стая
19.06.2024 г. HB 7800 лв. 8760 лв.

-Стандартна цена
Дата База Възрастен в двойна стая Единична стая
19.06.2024 г. HB 8000 лв. 8960 лв.

Цената включва:
 • Самолетен билет София – Истанбул – Антанариво - Истанбул – София с АК “Turkish Airlines” с вкл. 1 бр. чекиран багаж до 32 кг, 1 бр. ръчен багаж до 8 кг с размери 55X40X23 см и 1 бр. малък ръчен багаж с размери 40X30X10 см и включени летищни такси в размер на 462 евро;
 • Самолетен билет Антананариво – Морондава с АК “Tsara Dia” с вкл. летищни такси и чекиран багаж от 20 кг на човек, 1бр. ръчен багаж до 5 кг;
 • 9 нощувки със закуски и вечери по програмата, както следва:
 • 3 нощувкa със закуски в Антананариво в хотел Le Bois Vert или подобен;
 • 1 нощувка със закуска в Андасибе в луксозно бунгало в хотел Mantadia Lodge;
 • 3 нощувки със закуски в Морондава в хотел Palissandre Cote Ouest 3*;
 • 1 нощувка със закуска в Бело Сур Мер в хотел Ecolodge du Menabe;
 • 1 нощувка със закуска в Антсирабе в хотел Plumeria;
 • Всички трансфери по програмата;
 • Турове с климатизиран автомобил с англоговорящ шофьор;
 • 2 бутилки минерална вода на ден /0.5 мл/ на човек от 3-ти до 10-и ден, включително;
 • Лицензиран екскурзовод на руски език;
 • Всички такси и местни такси в националните паркове;
 • Местни туристически такси;
 • Опитен водач на групата от България – при минимум 13 души;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;
 • Застраховка отговорност на туроператора.

Цената не включва:
 • Виза за остров Мадагаскар – издава се на летището в Антананариво. На място се заплаща административна такса от 10 евро;
 • Напитки по време на храненията;
 • Доплащане за пакет с включени обеди – 420 лв на човек /Обяд от 3-ти до 10-и ден. Заплаща се предварително от България/;
 • Услуги, които не са упоменати в „цената включва“;
 • Разходи от личен характер;
 • Такса обслужване на шофьорите и екскурзоводите – 50 евро;
 • По желание: сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Молим, консултирайте се с наш представител!

Забележка:
 • Минимален брой записани, необходим за осъществяване на пътуването: 13 души
 • Срок на уведомяване в случай на ненабиране на минималния брой туристи: 30 дни преди датата на пътуване;

Условия за записване и начин на плащане:
 • Аванс в размер на 2000 лв, платим до 48 часа след сключване на договор;
 • Доплащане до 60 дни преди датата на отпътуване + всички дължими възникнали плащания /промяна в лет. такси, курсови разлики и др./

Необходими документи:
 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на пътуването и 3 свободни страници.
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 • При анулация до 48 часа след подписване на договора и плащане на аванса - без неустойка;
 • При анулация от 2-ия до 7-ия ден след подписване на договора и плащане на аванса - 50 лв административна такса;
 • При анулация от 8-мия до 60-ия ден преди датата на пътуване – 2000 лв;
 • При анулация между 59-ия и 45-ия ден преди датата на пътуването - неустойката е в размер на 3 400 лв;
 • При анулация след 45-я ден преди датата на пътуването или неявяване за полет - неустойка 100% от общата цена на пътуването.
 • В случай че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените, но неизползвани услуги.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 35 дни преди заминаването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.

Допълнителна информация:
 • ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 13 ДУШИ
 • Всички посочени условия се отнасят за български граждани;
 • Цените са платими в лева – в брой или по банка;
 • Език на извършване на туристическите услуги: лицензиран екскурзовод на руски език на място; водач на български език при минимум 13 плащащи туристи;
 • Информация относно здравните изисквания: От август 2022 г. не се изискват COVID-19 тестове. Няма карантина при пристигане.
 • Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност;
 • Авиокомпанията си запазва правото да прави промени в разписанието;
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да прави промени в последователността на програмата;
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да променя указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ;
 • Посочените категории хотели са според местната категоризация за съответната дестинация;
 • Всички посочени в програмата часове са в местни времена;
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да променя цената при промяна на цените на горивата, таксите. Промяната с по-малко от 8% не се счита за значителна и не е основание за отказ от пътуване;
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на 1,85 лв/щатски долар. При увеличаване на този курс с повече от 8% туроператорът си запазва правото да преизчисли посочените цени по курс към датата на крайното плащане.
 • Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.
 • Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД".
 • Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03100100004230/20.12.2022 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43.


Хотел по програмата
Le Bois Vert или подобен