Екскурзии със самолет в Португалия

Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки

Транспорт: Самолет

Дати на отпътуване:
12.11.2023 г.

цена от: 2299 лв.

Програма
Директен полет от Варна до Севиля.. Богата екскурзионна програма, включваща посещение на Севиля, Коимбра и Авейро, Лисабон, Фатима, Назаре и Обидуш, Еврора.


ДЕН 1 Варна - Севиля 12.11
Среща на летище Варна 2 часа преди заминаване за директен чартърен полет до Севиля. Кацане в Севиля. Обзорна обиколка на Севиля. Свободно време. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 2 Севиля - Коимбра 13.11
Закуска. Отпътуване за Бадахос(около 08:30). Пристигане в Бадахос. Свободно време за обяд. Отпътуване за Коимбра. Настаняване в хотел Dom Luis 3*. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 3 Коимбра - Авейро - Порто 14.11
Закуска. Освобождаване на стаите. Отпътуване към Коимбра. Тук се намира най-старият университет в страната. В него се помещава Университетската библиотека“Жоанина‘‘в която се съхраняват над 300 000 книги. Пешеходна обиколка из така наречения „Долен град“ или Стар град, с тесни малки улички, възможност за посещение Катедралата до Байша (търговската част на града) и църквата на Светия кръст. Отпътуване за Авейро - град сръвняван с Венеция с типичните за града лодки, каналите и цветните къщи, които създават атмосфера, с която малко други градчета ще успеят да ви очароват. Отпътуване и настаняване в района на Порто. Настаняване в Hotel Axis Vermar 4*. Вечеря. Нощувка

ДЕН 4 Порто 15.11
Закуска. Свободно време или пожелание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Порто- вторият по големина град в Португалия, разположен на двата бряга на река Доро. От площада пред Съдебната палата се отправяме към основните забележителности-старата гара декорирана с керамичните плочки (азулежу), Камбанарията "Торе душ Клеригуш" (Кулата на клириците)-най-високата кула в Португалия, издигната в един от централните райони на града; Катедралата на Порто - една от най-старите сгради, издигаща се над скалист склон, с прекрасна панорамна гледка към стария квартал Рибейра. По средновековните улички с гранитни къщи от XII в. се стига до крайбрежния булевард - мястото, край устието на реката, където се е родил градът. Ще видим и моста Дон Луиш І, най - атрактивния от 6-те моста на р. Доро, построен по проект на създателя на Айфеловата кула Густав Айфел. Свободно време. Вечеря. Нощувка в хотел Hotel Axis Vermar 4*.

ДЕН 5 Фатима- Назаре - Обидош 16.11
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Фатима. Разглеждане на Фатима - център на католическата вяра и дестинация за поклонници от цял свят. Посещение на Базиликата и площада към нея. Тук ще имате възможността да се почувствате като истински поклонници като минете по Caminho dos Pastorinhos - част от Кръстния път, със стопове, които идентифицират и представят различните стъпки, които съставляват пътя на Исус, който носи кръста. Отпътуване за Назаре- популярна туристическа атракция поради живописните плажове. Градът е разделен на три части: A Praia - частта, по протежение на плажа, O Sítio - стария град на скалата над морето и Pederneira - стария град на хълма. Интересна забележителност в стария град е бароковата църква Nossa Senhora da Nazaré. Там се намира и чудотворната икона на Дева Мария. Отпътуване за Обидош - „Кралският град“, който изпъква гордо с автентичната си естетика и уникалност. С времето се е превърнал в една задължителните дестинации за любителите на историята, красотата, шоколада и ликьора от вишни. Обидуш и е един от най-красивите средновековни градове в цяла Европа. Отпътуване за Лисабон. Настаняване в хотел Tryp Lisboa Caparica 4*. Нощувка.

ДЕН 6 Лисабон 17.11
Закуска. Автобусна и пешеходна разходка сред най-известните забележителности на Лисабон. Започваме със спирка при символа на града - кулата Белем. Следвайки течението на р.Тежу се отправяме към паметника на Откривателите и шедьовърът на португалското изкуство - манастира Жеронимуш(отвън), построен със средства спечелени от Вашку да Гама при пътуванията му в Индия. Кратка спирка при най-известната сладкарница в Лисабон - Pasteis de Belem, булевард Либердаде, площад Росио, най-големия площад на града- Пласа де Комерсио със статуята на Краля-Реформатор Жозе 1-ви. Свободно време за разходка из стария квартал Алфама. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка в Hotel Tryp Lisboa Caparica 4*, Лисабон.
По желание и срещу допълнително заплащане: Фадо шоу с включена вечеря.

ДЕН 7 Синтра - Кабо да Рока 18.11
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане: Полудневна екскурзия до Синтра и Кабо Да Рока. Започваме деня със Синтра- наречена „Райската градина на Португалия“ или „най-красивото място в Португалия“ по думите на Ханс Кристиян Андерсен. Отпътуване за Кабо да Рока - най - западната континентална точка на Европа, където земята среща океана. От тук са отпътували великите португалски мореплаватели в търсене на нови хоризонти и богатства.
Отпътуване за Евора. Настаняване в Hotel Mar D’Ar Muralhas 4*. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 8 Евора - Севиля 19.11
Закуска. Освобождаване на хотела. Обиколка на Евора - Историческото бижу на Португалия, част от групата на най-древните европейски градове. Евора е град, в чиято архитектура може да се наблюдава отпечатъка на всеки век. Диапазонът на културно наследство тук e от средновековно, през местния преходен, до готически и ренесансов, човек може да открие богато разнообразие от история, култура и забележителности, концентрирано само върху няколко квадратни километра. А и неслучайно португалците се обръщат към Евора като един от най-важните исторически центрове в страна и още по-неслучайно всичко това е под закрилата на ЮНЕСКО. Отпътуване за Севиля. Директен полет до Варна.

Полетно разписание(подлежи на препотвърждение)
12.11 BUC 847 Варна - Севиля 08:00-11:40
19.11 BUC 848 Севия - Варна 15:00-20:20