Екскурзии със самолет в Африка

Южна Африка, Замбия, Зимбабве и Ботсвана – водопада Виктория, нос Добра надежда, сафари в парка Крюгер и сафари в парка Чобе
Маршрут: Йоханесбург – Виктория Фолс (Водопадите Виктория) - Ливингстън - Национален парк Чобе в Ботсвана – Национален парк Крюгер - Кейптаун – Кейп Пойнт

Продължителност: 13 дни / 10 нощувки

Транспорт: Самолет

Дати на отпътуване:
21.11.2024 г.,  18.04.2025 г.

цена от: 6995 лв.

Намери цена и резервирай
Дата на отпътуване
Брой нощувки
Туристи
Програма
1-ви ден София - Истанбул
Среща на летище София в 19:15ч. Полет за Истанбул в 21:40ч.

2-ри ден Истанбул – Йоханесбург
Пристигане в Истанбул в 00:15ч. Полет за Йоханесбург в 01:55ч. Кацане на Tambo International Airport в Йоханесбург в 10:50ч. Посрещане от представител на местната агенция. Трансфер до хотела. Настаняване. Йоханесбург е един от най-големите и оживени градове в Африка. Това е икономическата столица на Африка и вратата към Южна Африка. Този оживен град предлага широка гама от дейности, атракции в и около града, включително близката Претория. Центърът е мултикултурна смесица от магазини за традиционна медицина, китайски ресторанти, стоянки за таксита и ултрамодерни небостъргачи. Въпреки че е градът на златото, има много атракции освен минното дело. Голяма част от големия бизнес се е изместил от стария град, но очарователните истории и историческите сгради остават. Основните обекти са Carlton Center (най-високата сграда в Африка), емблематичната Brixton Tower, Newtown, Конституционния съд, моста Nelson Mandela и Origins Centre. Туристическа обиколка на Йоханесбург: посещение на Музея на апартейда, открит през ноември 2001г. и разказва за режима на апартейда, доминиращ в Южна Африка от 1948г. до 1994г. Свободно време. Нощувка в Йоханесбург.

3-ти ден Йоханесбург – Виктория Фолс (Водопадите Виктория)
Закуска. Трансфер от хотела до летището за полет до град Виктория Фолс в Зимбабве. Кацане на Victoria Falls Airport. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Туристическа обиколка с посещение на водопада Виктория от страната на Зимбабве. Следва вечерен круиз по река Замбези(включен е в цената – заплаща се само вечерята на круиза на стойност 40 долара на човек). Завръщане в хотела. Нощувка във Виктория Фолс.

4-ти ден Водопадите Виктория от страната на Замбия – Ливингстън
Закуска. Заминаване за Замбия. Туристическа обиколка на водопада Виктория от страната на Замбия. Свободно време за обяд. Туристическа обиколка на град Ливингстън в Замбия: посещение на музея Ливингстън. Завръщане в хотела в Зимбабве. Нощувка във Виктория Фолс.

5-ти ден Виктория Фолс – Национален парк Чобе в Ботсвана
Закуска. Заминаване за Ботсвана. Пристигане и настаняване в лоджия в региона на Касане и Чобе. Свободно време за обяд. Сафари в Национален парк Чобе. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка в Национален парк Чобе.

6-ти ден Чобе – Victoria Falls Airport – Йоханесбург
Закуска. Трансфер до Victoria Falls Airport. Полет до Йоханесбург. Пристигане. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка в Йоханесбург.

7-ми ден Йоханесбург – Национален парк Крюгер
Закуска. Трансфер до Национален парк Крюгер. Настаняване в хотелски комплекс тип лоджия. Свободно време за обяд. Следобедно сафари в Национален парк Крюгер. Вечерта - завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка в Национален парк Крюгер.

8-ми ден Национален парк Крюгер
Ранна закуска. Целодневно сафари в Национален парк Крюгер. Това е един от най-големите резервати в света. Неговата площ е 18 989 кв. км. и се простира на 350 km в посока север – юг и на 60 km от изток на запад. Паркът е част от зоната, определена от ЮНЕСКО по програма „Човекът и биосферата“. Паркът е дом на 147 вида бозайници , включително „Голямата петорка“ (слон, носорог, бивол, лъв, леопард), както и около 507 вида птици и 114 вида влечуги, 49 вида риби и 34 вида земноводни. Вечерта – завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка в Национален парк Крюгер.

9-ти ден Национален парк Крюгер – Панорамния път – Йоханесбург
Закуска. Отпътуване за Йоханесбург по Панорамния път, един от най-живописните маршрути в региона, предлагащ великолепни гледки, невероятни пейзажи и изящни водопади на провинция Мпумаланга. Посещение на величествени природни забележителности: „Божия прозорец“ и каменните формирования Бурк - естествения "кладенец на желанията". Свободно време за обяд. Посещение на Трите Рондавели и каньона на река Блайд – третият по големина каньон от този вид в света. Пристигане в Йоханесбург. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка в Йоханесбург.

10-ти ден Йоханесбург – Кейптаун
Закуска. Трансфер до летището в Йоханесбург. Полет за Кейптаун. Посрещане на летището от представител на местната агенция. Разположен на мястото, където се сливат Индийския и Атлантическия океан и подкрепен от емблематичния Table Mountain (Тейбъл Маунтин), оживеният град Кейптаун представя, невероятни бели плажове със ситен пясък, високо оценени винени маршрути и удивително красиви планински пътеки, които обграждат този космополитен център. Изкачване до Тейбъл Маунтин с кабинков лифт (таксата за лифта не е включена в цената и се заплаща допълнително на място). Тейбъл Маунтин е равното плато, откъдето идва и името на планината, с дължина около 3км и завършващо с впечатляващи скали. Най-високата точка на планината е 1085м и се намира в източния край на платото. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка в Кейптаун.

11-ти ден Кейптаун – Кейп Пойнт
Закуска. Туристическа обиколка до Кейп Пойнт: ще пътуваме по крайбрежието на Атлантическия океан, минавайки покрай "Chapman's Peak Drive" в посока към природния резерват Кейп Пойнт, най-югозападната точка на Африка и където според мнозина се сливат студеното течение Бенгела на западния бряг и топлото течение Агулхас на източния бряг. Посещение на Нос Добра Надежда - най-южната точка на Африка. Отпътуване за Кейптаун. По пътя спирка на плажа "Болдърс Бийч", обитаван от колония африкански (очилати) пингвини. Завръщане в хотела. Свободно време. Нощувка в Кейптаун.

12-ти ден Кейптаун – Истанбул
Закуска. Трансфер до международното летище в Кейптаун. Полет за София през Истанбул в 17:15ч.

13-ти ден Истанбул – София
Пристигане на летището в Истанбул в 05:35ч. сутринта. Полет за София в 08:50ч. Пристигане на летище София в 09:10ч.

-Цена
Дата База Възрастен в двойна стая Единична стая
21.11.2024 г. BB 6995 лв. 7847 лв.
18.04.2025 г. BB 7575 лв. 8395 лв.

Цената включва:
 • Полети София – Истанбул – Йоханесбург и Кейптаун – Истанбул – София с включени летищни такси и чекиран багаж;
 • Вътрешни полети по програмата: Йоханесбург – Виктория Фолс, Виктория Фолс – Йоханесбург и Йоханесбург – Кейптаун с включени летищни такси и чекиран багаж;
 • Настаняване за 10 нощувки: 3 в Йоханесбург (Radisson Blu Gautrain Hotel 4* или подобен и Garden Court Hotel Johannesburg Airport или подобен), 2 във Виктория Фолс (Shearwater's Explorers Village или подобен), 1 в Национален парк Чобе (Chobe Safari Lodges или подобен), 2 в Национален парк Крюгер (Kruger Park Lodge или подобен) и 2 в Кейптаун (Onomo Hotel City Centre или подобен);
 • Изхранване: 10 закуски и 3 вечери;
 • Всички трансфери;
 • Транспорт с комфортен, климатизиран автобус;
 • Всички входни такси на туристическите обекти според програмата, освен ако не е упоменато нещо друго в текста;
 • Водач-екскурзовод от България;
 • Професионални местни водачи на английски език (осигурен превод на български език);
 • Специализирани водачи при посещенията на националните паркове в Замбия, Боствана, Заимбабве и Южна Африка;
 • Медицинска застраховка с покритие 25000 евро;
 • Полудневна обиколка на Йоханесбург - посещение на Музея на апартейда;
 • Посещение на водопада Виктория от страната на Зимбабве;
 • Туристическа обиколка в Замбия: водопада Виктория и Ливингстън;
 • Круиз по залез слънце във водите на река Замбези;
 • Сафари в Национален парк Чобе в Ботсвана;
 • Следобедно сафари в Национален парк Крюгер;
 • Целодневно сафари в Национален парк Крюгер;
 • Посещение на Божия прозорец, Трите Рондавели, каменните форми Бурк и каньона на река Блайд;
 • Панорамна обиколка на Кейптаун с възможност за посешение на Тейбъл Маунтин;
 • Целодневна екскурзия до Нос Добра Надежда и Нос Кейп Пойнт;


Цената не включва:
 • Виза за Зимбабве - получава на границата и е на стойност около 45 долара на човек (не се изискват визи за български граждани за краткосрочно посещение в Замбия и Ботсвана);
 • Виза за ЮАР - 65 лв. Задължително лично кандидатстване за виза и посещение на Консулство на ЮАР в София;
 • Доплащане за изготвяне на документи за виза и асистенция от страна на Туроператора - 50 лева;
 • Вечеря за вечерен круиз по река Замбези – 40 долара на човек;
 • Такса за лифта до Тейбъл Маунтин – около 380 южноафрикански ранда на човек (около 40 лева);
 • Допълнителни екскурзии извън програмата и разходи от личен характер;
 • Напитки по време на храненията, обяд и вечеря, включени в програмата;
 • Лица на възраст над 65 години доплащат за медицинска застраховка;
 • Такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори – около 60 долара (заплащат се на място, на водача).

Забележка:
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 12 човека;
 • Срок за уведомление при не стигнат минимален брой туристи – 20 дни преди реализирането на екскурзията;
 • При по-малка група (10-11 души), екскурзията може да се проведе, срещу допълнително доплащане от 380лв.

Начин на плащане:
 • Записването се извършва срещу внесен депозит от 2 500 лева;
 • До 45 дни преди отпътуване: 100% на пълната цена на организираното пътуване в лева;

Необходими документи:
 • Международен паспорт, валиден 6 месеца след датата на връщане с наличието на поне три празни страници.
 • Пътуването е без медицински изисквания за задължителни имунизации. Полезно е да се носят средства за защита от комари.

Такси при прекратяване на договора от страна на пътуващия:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на следните такси за прекратяване:
 • До 3 дни след сключването на договора – без неустойка;
 • До 90 дни преди отпътуване – 100лв. неустойка на човек;
 • От 89 до 75 дни преди датата на отпътуване - такса в размер на 20% от цената на организираното пътуване в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети и анулационните срокове за хотелско настаняване);
 • Прекратяване от 74 до 45 дни преди датата на отпътуване – таксата за прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
 • Прекратяване от 44 до 30 дни преди датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
 • При прекратяване от 29 дни до датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

Допълнителна информация:
 • Местната валута в Замбия е Замбийска квача: 100 квача са около 6,85 лева към дата 14.06.2024г. Може да се обменя валута в хотелите, банките и обменните бюра. На много места не отказват плащане в долари.
 • Местната валута в Южна Африка е Южноафрикански ранд: 100 ранда са 9,82 лева към дата 14.06.2024г.
 • Местната валута в Зимбаве е Щатски долар или Зимбабвийски долар: Навсякъде може да се плаща в щатски долари.
 • Местната валута в Боствана е Ботсванска пула: 100 пули са около 13,27 лева към дата 14.06.2024г. Може да се обменя валута в хотелите, банките и обменните бюра. На много места не отказват плащане в долари.
 • В хотелите и на определени места може да платите с карти MasterСard и Visa. Все пак питайте предварително.
 • Часовата зона е + 0. България, Южна Африка, Замбия, Зимбабве и Боствана са в една часова зона. Разлика от един час може да има само от режима „лятно часово време“.
 • При промяна цените на входните такси за обектите и ресторантите, същата ще бъде променена и прекалкулирана.
 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства е възможно програмата да претърпи промяна!
 • Полетните часове подлежат на препотвърждение от авиокомпанията!
 • Пътуването НЕ е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Географски свят ООД предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офисите на фирмата.
 • Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД”.
 • Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004859/20.12.2023 на "ЗД ЕВРОИНС", гр. София, бул. "Христофор Колумб" 43


Хотел по програмата
Хотел в Йоханесбург