Екскурзии със самолет в Азия

Япония и магията на цъфналите вишни
Маршрут: София - Токио - Никко - Фуджи - Хаконе - Киото Осака - Нара - о.Мияджима - Йокохама - Токио

Продължителност: 12 дни / 9 нощувки

Дати на отпътуване:
10.04.2018 г.

цена от: 6100 лв.
Описание на хотела
Хотел APA hotel Itabashi Ekimae - 3 *
Местоположение:
APA Hotel Tokyo Itabashi е удобно разположен само на минута пеша от жп гара JR Itabashi. Ikebukuro е на 5 минути път с влак, а аквариум Sunshine City е на 15 минути. Отпътуване за 15 минути с влак до статуята Togenuki Jizo.


Стаи:
Стаите в Itabashi APA Hotel Tokyo са оборудвани с климатик и отопление. Те разполагат с хладилник, електрическа кана и баня с вана.


Програма
1 ден / 10.04.2018
Среща на летище София, Терминал 2 в 18:30 ч. и отпътуване за Доха с Qatar Air в 20:30 ч. Кацане на летището в Доха

2 ден / 11.04.2018
Кацане на летището в Доха в 01:10 ч. Полет за Токио с Qatar Air в 02:35 ч. Кацане на летище Нарита в 18:40 ч. в Токио – динамичен, модерен мегаполис с над 13 милионно население. Разположен на „края на Азия”, на брега на Тихия океан, Токио е град на контрастите. Оживен трафик по магистралите и булевардите, неонови светлинни реклами, забързани тълпи по улиците - японската столица притежава всички черти на модерния град от 21-ви век. Но отвъд шума и движението, Токио е запазил своето очарование от отминалите векове. Можете да се разходите по малките улички на един „различен” град, изпълнен с храмове, светилища и хармония. Посрещане oт фирмата партньор и трансфер до хотела. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Нощувка.

3 ден / 12.04.2018
Закуска. Целодневна панорамна обиколка на Токио с екскурзовод на руски език и включен обяд . Историческия район Асакуса, където се е съхранил аромата на древно Токио, посещение на един от най-старите будистки храмове Сенсоджи. Улицата със сувенирните магазини Нака Мисе – където са се съхранили и много национални занаяти. Разходка в парка Хамарикю – забележителност на този парк са водоемите с морска вода, нивото на които се мени в зависимост от приливите и отливите. Разходка по рибния пазар Цикуджи – най-големият в Япония. Посещение на изкуственият остров в Токийския залив Одайба. Панорамен вид на Токио и Токийския залив със статуята на свободата. Разходка по една от най-скъпите улици в света – Гиндза. Площада на Императорския дворец в историческия център на града. Посещение на величествения синтоитски храм Мейджи Джингу – посветен на император Муцухито основателя на съвременна Япония. Свободно време. Нощувка.

4 ден / 13.04.2018
Закуска. Еднодневна екскурзия до националния парк Никко с екскурзовод на руски език и включен обяд. Този ден ви очаква едно незабравимо пътуване до националният парк Никко – наричат го «Диаманта на Япония» . Националния парк е богат на природни забележителности през цялата година. През есентта в парка ще се полюбувате на момиджи – хълмове осеяни с червени кленове, през есентта тук сакурата е необичайно красива. Парка е известен и с горещите си извори. Тук се намират и Бронзовата пагода Ходо и няколко храма, сред които най-голямият дървен храм. Свещеният мост Синке – ще ви посрещне още на входа и принадлежи на древния храм Футура. Мостът се смята за един от най-красивите в Япония. Императорската вила Тамозава – тук са живяли много членове на императорското семейство в течение на 3 века. Вилата впечатлява с размерите си, 30 000 кв. метра разкош в традиционния стил Едо от периода Меджи. Връщане в Хотела. Нощувка.

5 ден / 14.04.2018
Закуска. Свободен ден за шопинг индивидуална програма или По желание: еднодневна екскурзия Камакура –Йокохама с екскурзовод на руски език и включен обяд.
( Камакура старата столица на Япония и град спътник на Токио. Храма Цуругаока – обграден от дърветата сакура. Много живописен по всяко време на годината. Храма Хасе Канон. Главната забележителност на Камакура е Котоку-ин будистки храм на сектата Джодо в Град. Камакура. Известен е с голямата си будистка статуя, която е открито изображение на Амида Буда – една от най-известните будистки фигури в Япония. Направена от бронз, статуята на Великият Буда е висока над 13 метра и тежи близо 93 тона. Разходка по брега на Тихия океан. Отпътуване за Йокохама, градът е първото пристанище, което започва да приема чужди кораби. Днес се явява вторият по големина град в Япония. Разходка в модерният район Минато Мирай пристанището на бъдещето – тук ще видите интересни дизайнерски идеи. На площада на Кралицата има множество разнообразни магазинчета. Посещение на една от най-живописните градини на Япония – Сенкей, тази градина е национален паметник на Япония. Връщане в Хотела. Нощувка.

6 ден / 15.04.2018
Закуска. Пълен туристически ден в националния парк Фуджи – Хаконе с екскурзовод на руски език и включен обяд. Националният парк е известен с горещите си извори, живописната природа и прекрасната панорама към пламнината Фуджи. Екскурзията започва с изкачване към планината, която се явява символ на Япония ( изкачването ще е с автобус ). Планината е обградена от 5 живописни езера – затова този район още се нарича и Фуджигоко ( петте езера на Фуджи). Следващият пункт от нашата програма е отпътуване към езерото Кавагучико и изкачване с лифт по пътя Качи Качи към близката планина Тендзо на 1000 м над морско равнище. От панораманата площадка се открива прекрасна гледка към Фуджи и езерата. Отпътуване към националния парк Фуджи – Хаконе в района на горещите извори. От древни времена Хаконе е популярен сред местните жители не само заради красивата си природа, но и заради горещите извори. Посещение на храма «Духа на езерото» - един от най-древните храмове в Япония. Това светилище, което съхранява много реликви, един път на няколко години го посещава императорът с неговото семейство. След завършване на екскурзията трансфер до гарата Одавара и отпътуване за Осака със влака стрела Шинкансен. Посрещане на гарата в Киото от екскурзовода и трансфер до хотела. Настаняване в хотел 3* в Киото Нощувка.

7 ден / 16.04.2018
Закуска. Туристическа програма в Киото с екскурзовод на руски език и включен обяд. По настоящем Киото е известен исторически и културен център, в който са запазени над 4000 шинтоитски и будистки храма. Въпреки че е модерен град с население от 1,5 млн. души, той до голяма степен е запазил стария си архитектурен стил. Ще посетите замъка Ниджо, построен през 1603 г. от един от най-могъщите шогуни - Токугава Йеясу, като символ на неговата военна и политическа мощ. Обиколката продължава с посещение на Императорския дворец. Храма Рьоанджи „Градината на Щастието“ Посещение на музея на Кимоното, замъка Нидзе с великолепната си японска градина. Посещение на Златния храм “Кинкакуджи”, построен в края на 14 век в три различни архитектурни стила – дворцов, стил на самурайския дом и стил на Дзен-будистки храм. Нощувка.

8 ден / 17.04.2018
Закуска.Пълен туристически ден Нара – Осака с екскурзовод на руски език и включен обяд. Екскурзията ще започне с сити тур в Осака - третият по големина град в Япония, разположен на остров Хоншу на мястото, където река Осака се влива в залива Джодо. Посещение на Замъкът Осака - построен през 1576 година. Ще имате и време и да се разходите по оживената търговска улица Дотонбори сред пъстроцветни магазинчета и ресторанти. Отпътуване за Нара. Това е първата столица на Япония, като града е основан през 8-ми век. Парка на Нара се намира в центъра на града и в него за съсредотоени повечето забележителности. Парка е място където свободно се разхождат хиляди елени. В шинтоизмът елените се смятат за посланници на боговете, затова освен символ на града тук много ги почитат. Ще посетите древния храм Тодайджи /Великият източен храм/, построен по средата на 8 в. Тук се намира най-голямата дървена статуя на Буда и светилището Касуга Тайша, едно от трите най-почитани шинтоитски гробници в Япония. Настаняване в хотел в Осака. Свободно време. Нощувка.

9 ден / 18.04.2018
Закуска Пълен туристически ден Осака - остров Мияджима - Осака с екскурзовод на руски език и включен обяд.
7:30 тръгване от хотела до влака, който направо ще ви отведе до Хирошима. Пристигане в Хирошима и отпътуване до остров Мияджима ( известен като острова на Храма ). До острова ще стигнем с корабче с което пътуването трае 45 мин. По време на круиза ще се насладите на прекрасни гледки към залива и острова. Забележителностите на острова включват светинята на Япония Шинтоитското светилище Ицукушима, което е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Острова се смята за свещен, тук не се секат дървета и свободно се разхождат елени и маймуни. Отпътуване с влака от Хирошима за Осака. Връщане в хотела. Нощувка.

10 ден /19.04.2018
Закуска. Свободен ден в Осака. Един ден на Дотонбори, най- цветната и живописна търговска улица на Осака. Нощувка

11 ден /20.04.2018
Закуска. Сутринта свободно време. 16:00 ч тръгване от хотела, към станцията на метрото. Отпътуване с влака стрела „Шинкасен“. 19:00 ч пристигане на гарата в Токио и трансфер до Летище Нарита. 22:20 ч полет на Qatar Air за Доха.

12 ден /21.04.2018
Кацане на летището в Доха в 04:10 ч. В 07:05 ч полет от Доха с Qatar Air за България. В 12:05ч. кацане на летище София Терминал 2.


Намери цена и резервирай
Дата на отпътуване
Брой възрастни
Брой деца
Цени

ЦЕНИ при записване до 27.12.2017 г.

Дата Възрастен на допълнително легло Единична стая
10.04.2018  6100 лв.  6930 лв.

ЦЕНИ при записване след 27.12.2017 г.

Дата Възрастен в двойна стая Единична стая
10.04.2018  6350 лв.  7180 лв.ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетни билети по направлението:
 • София - Доха- Токио - Доха - София с полет на Qatar Air
 • Всички летищни такси по полетите на стойност 290 евро към 02.11.2017г. Летищните такси подлежат на препотвърждение 1 месец преди заминаването.
 • Билети за влака стрела :
 • Фуджи - Осака
 • Киото - Токио
 • Всички трансфери летище - хотел - летище.
 • 4 нощувки в хотел 3* APA Hotel Itabashi Ekimae или подобен в Токио.
 • 4 закуски в хотела.
 • 2 нощувки в хотел 3* Apa Hotel Kyoto Ekimae в Киото
 • 3 нощувки в хотел 3* Hotel Mystays Shin Osaka Conference Center или подобен в Осака.
 • 3 закуски в хотела.
 • 6 обяда по време на екскурзиите включени в програмата
 • Целодневна панорамна обиколка на Токио с включен обяд.
 • Пълен туристически ден в националния парк Фуджи - Хаконе с включен обяд
 • Пълен Туристически ден в старата столица Нара с вкключени такси за обектите и включен обяд.
 • Екскурзия до остров Мияджима с корабче с включени такси за обектите и включен обяд.
 • Туристическа програма в Киото с включени такси за обектите и включен обяд.
 • Туристическа програма в Никко с включени такси за обектите и включен обяд.
 • Туристическа програма в Осака с включени такси за обектите и включен обяд.
 • Туристическа програма по цялото пътуване с включени всички входни такси.
 • Местен екскурзовод на руски език по време на туровете в Япония. Осигурен превод.
 • Водач - екскурзовод, от България от Туристическата Агенция
 • Mедицинска застраховка с покритие 20 000 евро.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Разходи от личен характер
 • Екскурзията Камакура - Йокохама с екскурзовод на руски и включен обяд - 190 долара - 5 ден

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Цената на пътуването е калкулирана при курс 1 USD = 1.7 лв. При промяна на съотношението долар - лев с повече от 0.03 лв. туроператора си запазва правото да актуализира цената на пътуването.